Új Xperia SP frissítés van készülőben

37

A Sony Xperia SP tulajdonosok a mai napig nem tudhatják biztosan, hogy érkezik-e az Android 4.4 KitKat a készülékükre, ugyanis a telefon támogatási oldalán még mindig a “megfontolás alatt” üzenet köszön vissza. Olvasóink nagy része optimista, erről tartott szavazásunkban ugyanis a többség szerint megkapja a készülék a legújabb Androidot.

Addig is, míg ez tisztázódik, egy jó hírrel szolgálhatunk az Xperia SP tulajdonosoknak, hamarosan érkezik ugyanis egy új firmware a készülékükre. A frissítés apróbb hibajavításokat tartalmaz majd, többek között a Bravia Engine-ben előforduló hibák kerülnek kijavításra.

17_Xperia_SP

Forrás: Xperia Blog

Megosztás
 • István Paulheim

  Ez egy jó hír… Remélem hogy a lassúságot és fagyásokat okozó hibákat is javítják végre benne.

  A KitKatról pedig annyit hogy szerintem nem fogja megkapni mert annyi baj van az új 4.3 -al hogy nem éri meg anyagilag a Sonynak a 4.4 -es frissítés.

 • Vincze Tamás

  Xperia Care levele szerint a bosszantó kijelzővillogás is javítva lesz!

 • Józsa Sándor Dávid

  Az rendkívül jó lenne ha jönne rá kitkat, hiszen hardweresen a telefon lazán elbírja, viszont előtte jó lenne egy 4.3-as javítás is, mert ez az “új tök király ezerszer jobb 4.3” (a4.2-höz) képest egy szar. Vannak benne hasznos funkciók, de napi rendszerességgel hátlap le, pöcök hosszan lenyom és kezdjük újra dolog eléggé aggasztó. Nincs rendesen megcsinálva. Ez júliusig ha egyáltalán valóban lesz kitkat, nem maradhat így! De múltkor írtam sonynak, hogy nem jó a 4.3 mit lehet kezdeni vele, azt írták vissza, hogy már több ilyen visszajelzést kaptak, és hogy hamarosan jön a frissítés. Hát ez volt 2 hete, úgyhogy reménykedek…

  • 4.3 tökéletes csak mindenki rosszul csinálja. 🙂
   rom felrak
   bekapcsol
   gyári visszaállítás
   és megint rom felrak
   bekapcsol
   gyári visszaállítás.

   és hidd el minden jó lesz.
   Próbáld ki.

   • Józsa Sándor Dávid

    Köszi szépen, bár hogy őszinte legyek, gőzöm sincs mit takar az hogy rom felrak 😀
    Bocs, felhasznalói szinten vágom az androidot, de ezt nem tudom micsoda. 🙂

    • Flashtool-al frissíted a telefont.

    • A fórumon meg tudod nézni, hogy működik a flashtool

 • Tóth Gergely

  Miután lefrissítettem 4.3-ra, nekem is felléptek (nem egyszer) az általatok is emlegetett hibák. Lustaságom miatt bő két hétig használtam a 4.3-at, ami napi szinte lefagyott. Egyik este kapcsolom be a telót, és megjelenik a szerviz jel egy töltő csíkkal. Nem tudtam mire vélni, mert ügyebár semmit nem jelzett a teló, semmire nem nyomtam “IGEN”-t. Azóta szinte már tökéletesen fut a rendszer. Nem tudom mit történhetett.

  Esetleg ha köze lehet hozzá: A “frissítés” előtt két nappal teljes fagyás történt. Otthagytam a telót a fenébe, annyira felb@sztam az agyam. Jó tíz perc után visszamentem, és a be-ki kapcsoló gombot nyomogattam mint egy őrült, majd a képernyő felébredése után egy kis ablakocska fogadott. (…tudjátok, amikor lefagy egy alkalmazás!) Írtam egy szépnek nem mondható rövid monológot, majd elküldtem.

  Most ez valami baromi nagy véletlen… …komolyan nem tudom. Nem vagyok Android szakértő.

 • Mark Lukacs

  Nem ártana egy “hibajavitó frissítés” mert az előző után barátnőm telefonja szinte használhatatlan… Napi szinten minimum 8x kell ujrainditani, nem tud írni, nem működnek a hangszórók néha.. Stb…érdekes

 • Aronmantal

  Valamelyik külföldi oldalon olvastam, hogy a 4.3-hoz újabb frissítés e hónapban jön ki és a 4.4 pedig júniusban lesz elérhető.

 • Greyhun

  SUS, gyári visszaállítással frissítsd 4.3-ra és tökéletes lesz. Nem tudom mi bajotok a 4.3-mal. Gondolom mindenki rosszul tette fel….

  • tompy

   Helló hogy kell Sus -al frissíteni pc-n?????

   • majko

    szia! ha letöltöd, telepítés közben ki fogja írni, hogy mit kell csinálni!!!!444négy 🙂

  • Vincze Tamás

   Igen mindenki. 3x raktam fel rosszul SUS-al és a szerviz is rosszul rakta fel. Sőt azért jelentették be a javítást mert mindenki rosszul rakta fel. Eleve nem egyformák az SP-k belül. Rengeteg beszállító terméke van benne. Rengeteg drivert kell bugmentesen megírni. Na hát ez nem jött össze. Szerencsére nálam csak villog, azon kívül semmi baja.

   • Patrik Káhn

    Szerinted a százezer ember nem próbált mindenféle variációt megpróbálni/megtenni annak érdekében, hogy az SP-je normálisan működjön a beállításoktól kezdve az újratelepítésekig, én is újra raktam minden féle progival, beleértve SUS-al is, gyári beállítások vissza, SD kariról letörölni mindent, de semmi, ugyan úgy akad, már a legeslegelején is, amikor még a varázsló töltődik be, szóval onnantól már lehet látni, hogy off a telefon, és vissza 4.12-re, az a legjobb, semmi akadás/fagyás. Remélem olyan hibajavító frissítést adnak ki, amivel kijavítják ezeket a hibákat (akadások, stb), mivel biztosan jött millió egy panasz arról, hogy itt valamit nagyon elrontottak, úgy hogy várni kell még kis időt, és kiadják úgy is.

 • Mivel ilyen sok a negatív vélemény ezért gondoltam írok valami pozitívat. Nekem Tökéletesen működik a 4.3 már hetek óta, minden gyors és úgy megy ahogy annak mennie kell, egyedül talán akkor akadnak problémák amikor 5-6 alkalmazás megy a háttérbe, de ezt én betudtam annak hogy ez mégsem egy 200.000 Ft-os csúcskészülék.
  A 4.4-nek természetesen én is örülnék de így is kiválóan megvagyok és sok sikert az újratelepítésben azoknak akiknek rossz a 4.3

  • Greyhun

   Nekem is teljesen jól működő 4.3-am van 🙂

   • Kovács Zoli

    Nekem is tökéletes

 • Nagy Gábor Sándor

  Nagyon nem jó még ez a 4.3. Nekem sajnos a Vízbe esett de készülék gariba kaptam egy teljesen újat. Mikor bekapcsoltam és a kezdeti varázsló indult már ott megfagyott. Aztán kiderült hogy azon már a 4.3 volt gyárilag.

 • mogyoro42

  Kb. 3 hete lehet 4.3-mam. Most van egy olyan lassú telefonom, mint az előző, ami 2 éves, és még megy.
  Minek vettem új telefont? Vissza a gyári firmware-t!
  Én nem hiszek a javítás javításának a javításában. Egy idő után a fejlesztők sem látják már át.

 • Péter Tájmel

  Helló! Nagy hibát én nem tapasztaltam a 4.3 ban Vodas vagyok. Frissítés viszont mindig jol jön. Csak adják ki a 4.4et.

 • Ádám

  jöhet a 4.4 . 🙂

 • Julcsi Garay

  Sziasztok!
  Néhány hete lefrissítettem az SP-met 4.3-ra. Később elkezdett lefagyni, és a net sem működött. Elvittem szervizbe, de nem lett jobb. Múlt héten a PC Companionnal lefrissítettem a telót, de semmi javulás. Most ismét újrahúzom. Valaki meg tudja mondani, hogy mitől fog megjavulni, ha egyáltalán eljön ez az idő?
  Köszönöm.

  • flashtool-al csináld

   rom felrak
   bekapcsol
   gyári visszaállítás
   és megint rom felrak
   bekapcsol
   gyári visszaállítás.

   és hidd el jó lesz

   • Julcsi Garay

    Köszi, Lasy! Le tudnád kérlek írni a teendőimet úgy, hogy még én is megértsem?:)) Köszi!

   • ncsandor

    Kérdés, ezzel a módszerrel a kijelző villogási probléma is megoldódik? Úgy tudom az kernel szintű hiba…

 • matilaci

  Sziasztok!
  Én is szeretnék pozitív eredményeket írni a 4.3 és 1.201 változattal kapcsolatban. Az előző 266 verzióban nálam is jelentkeztek hibák, de nekem egyik sem jelentette azt, hogy a készülék “használhatatlanná” vált volna, mint ahogy sokan így jellemzik. A telefon minden trükk nélkül (pl.:stamina mód) és bekapcsolt bluetooth, GPS, NFC, mobil adat mellett is képes 2 napot üzemelni. Bocsi, a helyalapú Wifi az egyetlen ami “spórol” akkuidőt! Ez az előző verzióban(4.2) nem volt lehetséges. Nem használom másképp a telót, mint azelőtt. Nekem a működése is jobban tetszik, mint a 4.2-é. Ennek ellenére várom a 4.4-et, mert már régen meg kellett volna jelennie, hiszen az eredeti google verzió is már szinte “öregnek” számít a számítástechnikai életkort nézve.

 • Hunter

  Sziasztok. Valaki mondana véleményt a Telenoros frissítésről? Már 2 hónapja megvan, és nem merem frissíteni. Még garanciás a teló szóval nem nagyon akarok belenyúlni.Esetleg van olyan akinek a Telenoros frissítéstől megjavult?
  Előre is köszi.

  • matilaci

   Megjavult! De mi???? Ha 4,3 alatti a telód, akkor más lesz! Ha .266 a verziód, akkor “megjavul”!! De esélyes, hogy csak akkor,ha a Lasy kommentje szerint csinálod a frissítést!

   • Hunter

    4.1 van a telómon, de rengeteg kommentet olvastam ami elrettentett a frissítéstől. Sok a negatív komment, a 4.3 ellen (fagyás, lassúság, képernyőhiba stb…) De olyat még nem olvastam hogy a Telenor-os frissítés megoldotta a “.266” okozta kellemetlenségeket.
    Amúgy mint látszik, teljesen amatőr vagyok ebben a témában, és az lenne a kérdésem, hogy a flashtool nem jár garancia vesztéssel?

    • matilaci

     Flashtool Sony software! Nem csinál annál többet, mint a PCCompanion. Csak másképp végezheti a munkát, mert amit így frissítettem, az utána jó lett. DE! Ha biztosra akarsz menni, akkor a SUS-al frissíts, mert a Flashtool-hoz a firmware-t le kell NEKED töltened valahonnan, a SUS pedig intézi maga (viszont csak saját szolgáltatós változatot tölt le, tehát a szolgáltatód kiadásában lennie kell egy olyan verziónak, amit fel akarsz tenni)! Amire mindenképpen figyelj, SIM és SD kártya kivéve, gyári visszaállítás, majd firmware és utána jöhet a saját igény szerinti appok telepítése. Ha lehet NE biztonsági mentésből, mert ha van közte szemét, az is visszamehet, bekavarhat.

     • matilaci

      Még annyit a sok negatív kommentről, hogy csak az szokott kiabálni, akinek a háza ég! A helyesen frissített készülékek gazdái, melyek azóta jól működnek, nem keresnek itt és hasonló helyeken megoldást, mert nincs mire!

     • Xwhyzed

      Mi az, hogy “helyesen frissített”?
      Én az Update Centeren keresztül frissítettem a telefont (T-mobilos), 4.3 1.201 van most rajta és folyamatosan akad, lefagy, elsötétül és lassú.
      Factory reset után is minden ugyanolyan rossz maradt.

      Frissítés előtt 4.2-vel semmi gondom nem volt, az átlagosnál gyengébb Wifi-t kivéve.

      Nekem nem okozna gondot a rootolás (ha rövid időn belül nem jön javítás akkor visszarakom a korábbi verziót) de egy átlagos felhasználótól nem várható el az, hogy rootolgasson és új romot telepítsen.

      Ha a Sony gyári alkalmazása nem képes rendesen frissíteni a telefont, akkor az nem a felhasználó hibája.

     • matilaci

      A “helyesen frissített” az alapoknál kezdődik, vagyis gyári állapot (nem roolt), SIM és SD ki, majd frissítés! “Hülyeségvédett” szofver nincs, fejlesztő legyen a talpán aki képes a több ezer letölthető app szemetei és egyéb dolgai után hibátlanra írni egy frissítést. A Sony gyári alkalmazása, amivel én is frissítek, “rendesen frissít”, persze nekem is csak az előbb leírt módszer szerint. Egyébként azért írtam én is pozitív véleményt ide, hogy az is legyen, mert általában csak az kiabál, akinek a háza ég! Persze az eladott készülékek száma és a kiabálók aránya nem tudom milyen számot jelenthet, de a hibákban a szolgáltatói “átírások” is jelenthetnek valamit, azt is nézni kellene, mely szolgáltató készülékei vannak hiba többségben!

 • Istii4987

  Sziasztok!
  Véletlenül tévedtem ide de nekem már 1honapja 4.3 van mégpedig a Ausztrál rom. FlashtoolAl raktam frissítettem több mint 400 óra üzem idő után mondhatom sem akadas, sem fagyás se semmi hiba nem jött elő. 1honap alatt is csak azért volt kikapcsolva mert lemerultem 🙂 és stamina mód wifi telefonálás, szóval átlagos felhasználás mellett 3napot produkaltam ki 1toltesel 🙂

  Contra: ismerősnek is spvan nála viszont jelentkeznek a fagyasok akadasok ugyan az a rom stb alatt nem értem, tmobilek szerviz papíron írtak neki szoftver cserét hát csak lefrissitettek neko a romot 🙂 szóval garancia tuti nem ugrik 🙂

 • Szabi

  Éppúgy lehet a telefon hibája is mert van akinek tökéletes van akinek tökéletlen a 4.3.
  Másra nem tudok gondolni. Többször raktam fel a 4.3-t mint ettem 2 hét alatt és egyszer sem lett jó. eXistenZ ultra 3.3.0 van fent most és van hogy megáll a telefon, a képernyő is villog és csak a linpack for android szerint gyorsult, amúgy igen lassú.

  • kekec

   Persze az eXistenZ ultra 3.3.0 biztos csak is hibátlan lehet!