Hekkelhetőek lesznek a 2011-es Xperia modellek

4

Sony Ericsson Xperia Arc 02

A Sony Ericsson ismét szemben úszik az árral, ezúttal nagyon jól teszi! Tegnap a Sony Ericsson hivatalosan bejelentette, hogy a 2011-es független Xperia modellek, azaz az arc, neo, pro és PLAY legálisan és biztonságosan feloldható bootloader-t kap! Az elmúlt hetekben rengeteg hír keringett a világhálón, hogy például a HTC célja, hogy gondosan lezárja készülékeit, megnehezítve a hekkerek dolgát, ezzel szemben a Sony Ericsson nem hogy tenne ellene, még segít is! Jó dolog ez? Igen! Miért? Senkinek nem kötelező a készüléke szoftverében módosításokat végrehajtani, azonban aki akar az úgy is belenyúl!

Természetesen a Sony Ericsson csak a gyárilag kártyafüggetlen készülékek esetén engedélyezi a feloldható bootloader-t, így a szolgáltatókkal sem kerül összetűzésbe a gyártó.

Xperia_neo_Front_H_Blue_SCR12

A Sony Ericsson szigorúan figyelmeztet mindenkit, hogy a szoftverpiszkálás okozta hibákra a garancia továbbra sem érvényes! A lehetőség valamelyik jövőbeni frissítéssel lesz adott a felhasználóknak, a pro valószínűleg már így érkezik a boltok polcaira.

Ez a lépés mindenképpen pozitív, hiszen az Android egy nyílt forráskódú OS, így több szempontból eddig is érthetetlen volt, hogy a gyártók miért ellenzik ezt.

A 2010-es Xperia modellek, azaz az X10; X10 Mini; X10 Mini Pro és X8 számára nem lesz engedélyezve a funkció a jövőben sem!

További információk: Sony Ericsson Developer Blog

Szerintem sokak nevében mondhatom, hogy: Köszönjük Sony Ericsson!

Megosztás
  • :D:D:D:D:D:D:D:D::D:

  • Azigen. Ilyet sem gondoltam volna, egyik gyártóról sem.

  • cö,cö,cö…

  • most olvastam a Német T-mobile lapját és az Arc megvásárolható 137685ft-ért szerződés nélkül,de a legkissebb csomagban is el lehet hozni 40EFt-ért, úgyh szerintem itthon is kb. 30E+12* 8600 lesz , persze a Média mánia díjcsomagban olcsóbb lehet! nah ennyit akartam , remélem minél előbb meglesz…