SPB Mobile Shell előretelepítve a Vivaz pároson

8

SonyEricssonSPBMobileShell Az SPB Mobile Shell egyesek szerint a legjobb kezelőfelület átalakító szoftver a Symbian rendszerű készülékekre. Nekem sajnos nincs tapasztalatom a programról, így nem tudok nyilatkozni a dologgal kapcsolatban.

A Sony Ericsson Vivaz és Vivaz Pro készülékekre idáig nem volt elérhető a program, köszönhetően a továbbfejlesztett kezelőfelületnek.

A program eredetileg Windows Mobile rendszerű készülékekre volt elérhető, azonban a siker láttán portolták Symbian-re, webOS-re és Android-ra. A Sony Ericsson és az SPB Software megállapodott arról, hogy a Vivaz-on és a Vivaz Pro-n előretelepítve megtalálható lesz az SPB Mobile Shell, ami látványosan átalakítja a két készülék kezelőfelületét. Mindenki saját igényei szerint alakíthatja a kezdőképernyőket különböző vizuális effektekkel.

Sajnos arról nincs információ, hogy hol lesz ez ingyenesen elérhető a Vivaz pároson, egyes információk szerint csak Ázsiában és Nyugat-Európában.

Van egy videó is a programról, ami ugyan egy Nokia-n demonstrálja a programot, de a lényeg látható! A videót ITT találjátok!

Forrás: Intomobile

 • Ezekszerint a SE szerint sem jó az alap S60v5 felület? 🙂

  Amúgy ezt le lehet törölni, vagy kikapcsolni a telóról, ha nem ezt akarnám használni?

 • Természetesen lehet, ahogy bármilyen telepített alkalmazást, bár szerintem csak a telepítő fájl mellékelik a memóriakártyán, ahogy a Rally Master Pro-t is, tehát telepíteni sem kötelező.

 • Értem. De én letöltöttem már rég, és ment a Vivazon, pedig a cikk az írja, nem volt elérhető.

 • Volt Symbian-re, de nem volt a Vivaz párosra optimalizálva!

 • És mikor tölthetem le én is?

 • Az a baj, hogy még nem tudni, hogy hol lesz ingyenes! Letölteni most is letöltheted a PlayNow-ról azt hiszem, hogy 5000 Ft-ért! 🙁 Ha tudok biztosat a magyarországi ingyenességről, arról azonnal lesz hír a főoldalon. 🙂

 • Akkor ez nem ugyanaz, mint az spb.com-on lévő?

 • Közel ugyanaz, csak ami a PlayNow-n elérhető az 100%-ig a Vivaz párosra van optimalizálva és beépíthető a gyári kezdőképernyőbe! Ha a Nokia verziót telepíted természetesen az is működik, csak azzal előfordulhatnak kompatibilitási hibák, még ha kevés eséllyel is.
  Nem beszélve arról, hogy a Nokia verzió telepítésével bukod a gyári Twitter klienst, ugyanis az csak a Sony Ericsson kezdőképernyőről érhető el Vivaz Pro esetében, a sima Vivaz-nál nem tudom, hogy a menüből elérhető-e, ha nem akkor ott is bukta! :S