Nem lesz Ice Cream Sandwich frissítés az Xperia Play-re

17

A hivatalos Sony Xperia Product Blog mai közleménye szerint nem lesz elérhető az Android 4.0 Ice Cream Sandwich frissítés a tavalyi játékos nagyágyúra, a Sony Ericsson Xperia Play-re.

A gyártó azzal indokolta döntését, hogy a fejlesztők nem tudnák garantálni a megfelelő stabilitást – főleg a játékok tekintetében – a frissítés után, ezért inkább nem teszik elérhetővé az ICS-t a kicsúsztatható játékvezérlővel ellátott okostelefonra.

Ellenben az Xperia arc, neo, mini, mini pro, pro, active és Live with Walkman készülékekre a korábbi terveknek megfelelően jövőhéten indul a jeges finomság 4.0.4-es verziójának kiadása (ami még hetekbe telhet, mire eljut hozzánk).

A közleményben szerepel továbbá, hogy az NXT szériás Xperia készülékek frissítési munkálatai jól haladnak, az Xperia S június végétől frissül, ezt követi majd az Xperia P és kicsit később, valamikor a harmadik negyedévben az Xperia U.

Forrás: Sony Xperia Product Blog

 • Várható volt (én se telepítettem volna, ha mégis jön), nagyon sok helyen olvasni, hogy akik ICS-re váltottak a játékok onnantól kezdve nem hajlandóak működni, hiába újratelepítés, hiába eredeti, a ha a fejlesztők továbbléptek már.

 • Nem lesz..:( “n regards to Xperia PLAY, after extensive in house testing with our developer teams and working with our partners, we have concluded that a consistent and stable experience, particularly with gaming, cannot be guaranteed for this smartphone on Ice Cream Sandwich – therefore, we will not make the Android 4.0 upgrade available for Xperia PLAY.” Forrás Product blog. !

 • A jó *** ***.
  Xperia PLAY-re mindig *** a Sony atöbbi *** telefonnak még a *** is kinyajja.

 • GandSteR] ez most igazán nem a Sony hibája, ez a google-é mert nem tudták normálisan megcsinálni az ICS-t, inkább örülj hogy megmaradnak a játékaid, és nem válnak haszontalanná egy gagyi ICS miatt.

 • MI a gogole hibája? Az pl a Google hibája, hogy a legtöbb telefnon tökéletes az ICS, de már márciusban volt egy gond a sonynál amit a blog meg is említett, hogy kevesek egy kicsit a telefonok ICS-hez? Ha 2011-ben nem szar procikat ad a telefonoknak, hanem 2 magot, semmi gond nem lenne, de KEVESEK A TELEFONOK AZ ICS-HEZ! De jó, hogy a Sony pofára esett, nagyon büszkének hitte eddig magát a fos hardverrel.

 • Itt egy samsung galaxy s2 teszt, olvasd el a konklúzió részt.
  Utána híreszteld a tökéletes az ICS más telefonokon.
  Ez miatt nem lessz különben playerre egyelőre ICS.

  http://techpad.electronation.hu/index.php?subaction=showcomments&id=1332230400&archive=&start_from=&ucat=1,3,9&

 • Akármennyire is gyűlölöm az Apple-t, az legalább tisztességesen megcsinál mindent, és legalább észnél van szoftver téren.

 • Igy van! Vegyél szifont 3x annyiért, hogy aztán még egy nyomorúlt telefonszámot se tudj átküldeni/fogadni BT-on…

 • Sziasztok !
  Írok egy Xperia rajongói blogot. Légyszi nézzétek meg, hogy milyen, mit lehetne rajta javítani.

  hger-xperiablog.blogspot.hu

  Egyébként kár hogy a Play-t kihagyják, de megértem….

 • Mi csak várakozunk, várakozunk, ahhoz képest hogy márciusra voltak írva az első dátumok, mindjárt itt van június. Én várom Ray-re is, igaz itt a cikkben már nem említettétek hogy jön arra is, viszont a likre kattintva írják hogy megkezdték már Xperia arc S, Xperia ray és Xperia Neo V-re a frissítést. Sajnos mi magyarok ebből még nem érzünk semmit, nem is tudom mikorra szeretnék elérhetővé tenni. Talán karácsonyi ajándéknak megkapjuk a kedves szolgáltatóktól/gyártóktól 😀

 • Hát sajnálom hogy nem lesz ICS frissités,ezt vártam pedig. De remélem hogy meg tudják csinálni hogy normálisan müködjön a Play-en . De várható ez,vagy egyátalán nem lesz ilyen? De valamilyen frissités se várható?

 • Üdv!
  Végre megérkezett a frissítés a PC Companion programon keresztül a Ray telefonomra. Android 4.0.4-et telepítette fel. Nem értem másoknak mi bajuk vele, nálam nagyon jól teljesít. a fogyasztás szinte a felére csökkent, nem zabálja le a háromnegyede ramot az Android. Emellett szebb kezelőfelület, gördülékenyebb és gyorsabb minden. Így első ránézésre nagyon sokat fejlődött és javult. A fogyasztás egy kellemes meglepetés volt számomra.

 • Nekem meg megjelenik a Pc Companion-ban, hogy megjelent a telefonomhoz a frissítés…de nem engedi továbbfrissíteni és azt írja ki, hogy “Telefon szoftver-frissítési összetevőket nem sikerült telepíteni vagy elindítani”. Ilyenkor mit csináljak?? :

 • ftamas0201

  Hello! Nekem is Ray-em van, lefirssítettem Sony Ericsson Update Servicen keresztül, és a totális ellentétét tapasztalom annak, amiket leírsz. Az alap kezelőfelület is laggol (kb 2 db widget van kint), ha a menüben lapozgatok, az is akadozik, illetve eddig 3 napot bírt, most 2 alatt lemerül. Neked egyáltalán nem laggol?

 • Illetve egy olyat kérdeznék még, hogy vissza lehet állítani esetleg az előző romot? Aki tud segíteni, az írjon légyszi!

 • legalábbb akkor 2.3.7-re frissítené az idióta sony a playt.