Xperia mini – Összegezzük a dolgokat!

9

DSC_0027

A Sony Ericsson tavaly az Android rendszerű készülékekkel mászott ki a pénzügyi gödörből, amit idén megspékeltek 1-2 jóval ütősebb eszközzel. Köztudott, hogy az Xperia 10 Mini egy kategória teremtő eszköz volt, hiszen megjelenése időpontjában egy meglehetősen ütős vasat passzíroztak bele egy extra mini házba, amihez muszáj volt 1 év elteltével hozzányúlni. Szerencsére a Sony Ericsson mérnökei pontosan ott és úgy nyúltak a dolgokhoz, hogy a méret meglehetősen keveset változott, alig nagyobb házba egy ütős nagyágyút sikerült bezsúfolni.

A tavalyi modellhez viszonyítva szinte minden cserélve, fejlesztve lett, azonban mindez egy új szoftver nélkül semmit nem ért volna, ugyanis az új mini megkapta a legfrissebb Android rendszert, valamint a 4 sarkos UI is megújításra került, ami megmaradt jól kezelhetőnek, de mégis lényegesen több szabadságot ad a felhasználóknak.

Kiknek lehet jó választás a Sony Ericsson Xperia mini? Azoknak, akik egy teljes értékű okostelefont szeretnének a zsebükben tudni, azonban mégsem szeretnének egy Xperia arc méretű tepsit a zsebükben hordani. Ha valakinek nem volt szimpatikus az X10 Mini, azoknak is érdemes megvizsgálni az utódot, ugyanis lényegesen jobban kezelhető még azok számára is, akik a 4 hüvelykes nagydarabokhoz vannak szokva. Az Xperia mini megmaradt egy olyan kategóriába, ahol jelenleg is 3 tag számlálható rajta kívül, a tavalyi X10 Mini páros, valamint jelen tesztünk billentyűzetes változata. Más gyártóknak van hasonló méretű készüléke, de messze több kompromisszumot igényelnek, arról nem is beszélve, hogy a gyártó tanult a tavalyi frissítési “bakijából”, így egy darabig a támogatással sem lesz gond.

Az üzemidőről még nem esett szó! Természetesen a vas változásával a telepen is növelni kellett, így az új minibe már egy 1200 mAh-s akku került, amivel intenzív használat mellett maximum 2 napig bírja, most hogy pár hét után átváltottam másodlagos készüléknek már 3 nap is kicsikarható belőle.

10 pontos értékelés:

 • Design: 9
 • Kijelző: 9
 • Anyaghasználat és az összeszerelés minősége: 9
 • Kezelhetőség, sebesség: 9
 • Telefon funkció: 10
 • Adatkommunikáció: 10
 • Kamera: 8
 • Zene és videó lejátszás: 7
 • Akkumlátor: 10
 • Ár / érték arány: 8
 • Összesen: 8,9

A készülék jelenleg 60.000 Ft körül mozog, ami még kezdőár, hiszen meglehetősen friss készülékről van szó, ez hamarosan lejjebb fog kúszni, amivel best buy kategóriába sorolható a csöppség, valamint a hamarosan kezdődő karácsonyi akciókról sem szabad megfeledkezni.

Ha valaki beszerzi ezt a készüléket, az nem nagyon fog benne csalódni, én csak jót tudok mondani Európa 2011-es legjobb okostelefonjáról (EISA), ami nem mellesleg még GreenHeart is. Szerettem! 🙂

A tesztkészülékért hatalmas köszönet az LWp Kommunikációnak, a Sony Ericsson magyarországi PR ügynökségének!

 • Nem lehet rossz, csak vastag sajnos.

  • Vastag?
   A Miniségnek ára van.

 • Hát akkura nem adnék 10-est max 6-ot. 🙁
  “2011-es legjobb okostelefonjáról (EISA)” —>Európa legjobb “ZÖLD” okostelefonja.

 • Nem olyan vastag ha a kezedben tartod, viszont masszív, nem kell félteni ha a zsebedben hordod minta a nagyobb tepsi méretű tesókat, esetleg mikor leülsz zsebben a készülékkel . Az előző készülékemen e miatt halt meg az érintőképernyő. Ez egy mini készülék, arányos korrekt kis darab mindennapi használatra. (nekem mini pro van, még ez sem vastag) Persze csak szerintem.

 • Sziasztok.Én 1 hete vettem egy minit a t-nél ,nagyon szuper teló ,de van egy kis gondom vele.Bejövő híváskor előveszem a zsebemből és vagy lefagy a kijelző és azért nem lehet felvenni vagy előugrik a billentyűzet és azért nem.Ha nem zsebben van,hanem fekszik akkor simán fel lehet venni.Röviden ennyi.Ha tud valaki segíteni azt nagyon megköszönném.

 • dettó.

  a szerviz azt tanácsolta hordjam a kabát zsebembe!
  mire én megkérdeztem, hogy és nyáron?

  fogalmuk sincs mitől van a hiba.

 • Kb. 3 hete vettem meg a mini pro-t és nagyon szeretem! Ez az első okostelefonom, ezért 1-2 nap kellett, mire megszoktam a működését.
  Az egy nagy pozitívum benne, hogy ha hülyéskedik egy kicsit, akkor csak egy szoftverfrissítés kell neki, és minden oké, nem kell a szervízbe küldözgetni!
  A beépített böngésző helyett én jobban szeretem a Firefoxot használni rajta, nagyon szépen fut, gyorsan beadja az oldalakat. A kitolható billentyűzetén is nagyon kényelmesen lehet sms-t, emailt írogatni.
  Elég tiszta képeket és videókat lehet vele készíteni, viszont hiányolom a fehéregyensúly beállítást. A vakunak ugyanis sárga a fénye, ezért ha vakuzik, a képek sárgásak lesznek.

 • Hát igen zöld okostelefon létére nem sokat bír 🙁 Iskolai napokon is miután hazajövök, fél óra folyamatos használattal már kiütom : Alig bír nálam fél napot, bár eléggé nyüstölöm, le nem bírom rakni, de azért a 2 nap, intenzív használat mellett, az azért már túlzás. Reggel ránéztem a Facebook-ra, alig volt 1-2 perc, mégis 80%-ról hirtelen 74-re ugrott

  • Akkor nem elképzelhetetlen, hogy a te készülékedben van a probléma, én rengeteget telefonálok mégis bírta szuflával.