Xperia mini – Összegezzük a dolgokat!

by pappfer

DSC_0027

A Sony Ericsson tavaly az Android rendszerű készülékekkel mászott ki a pénzügyi gödörből, amit idén megspékeltek 1-2 jóval ütősebb eszközzel. Köztudott, hogy az Xperia 10 Mini egy kategória teremtő eszköz volt, hiszen megjelenése időpontjában egy meglehetősen ütős vasat passzíroztak bele egy extra mini házba, amihez muszáj volt 1 év elteltével hozzányúlni. Szerencsére a Sony Ericsson mérnökei pontosan ott és úgy nyúltak a dolgokhoz, hogy a méret meglehetősen keveset változott, alig nagyobb házba egy ütős nagyágyút sikerült bezsúfolni.

A tavalyi modellhez viszonyítva szinte minden cserélve, fejlesztve lett, azonban mindez egy új szoftver nélkül semmit nem ért volna, ugyanis az új mini megkapta a legfrissebb Android rendszert, valamint a 4 sarkos UI is megújításra került, ami megmaradt jól kezelhetőnek, de mégis lényegesen több szabadságot ad a felhasználóknak.

Kiknek lehet jó választás a Sony Ericsson Xperia mini? Azoknak, akik egy teljes értékű okostelefont szeretnének a zsebükben tudni, azonban mégsem szeretnének egy Xperia arc méretű tepsit a zsebükben hordani. Ha valakinek nem volt szimpatikus az X10 Mini, azoknak is érdemes megvizsgálni az utódot, ugyanis lényegesen jobban kezelhető még azok számára is, akik a 4 hüvelykes nagydarabokhoz vannak szokva. Az Xperia mini megmaradt egy olyan kategóriába, ahol jelenleg is 3 tag számlálható rajta kívül, a tavalyi X10 Mini páros, valamint jelen tesztünk billentyűzetes változata. Más gyártóknak van hasonló méretű készüléke, de messze több kompromisszumot igényelnek, arról nem is beszélve, hogy a gyártó tanult a tavalyi frissítési “bakijából”, így egy darabig a támogatással sem lesz gond.

Az üzemidőről még nem esett szó! Természetesen a vas változásával a telepen is növelni kellett, így az új minibe már egy 1200 mAh-s akku került, amivel intenzív használat mellett maximum 2 napig bírja, most hogy pár hét után átváltottam másodlagos készüléknek már 3 nap is kicsikarható belőle.

10 pontos értékelés:

  • Design: 9
  • Kijelző: 9
  • Anyaghasználat és az összeszerelés minősége: 9
  • Kezelhetőség, sebesség: 9
  • Telefon funkció: 10
  • Adatkommunikáció: 10
  • Kamera: 8
  • Zene és videó lejátszás: 7
  • Akkumlátor: 10
  • Ár / érték arány: 8
  • Összesen: 8,9

A készülék jelenleg 60.000 Ft körül mozog, ami még kezdőár, hiszen meglehetősen friss készülékről van szó, ez hamarosan lejjebb fog kúszni, amivel best buy kategóriába sorolható a csöppség, valamint a hamarosan kezdődő karácsonyi akciókról sem szabad megfeledkezni.

Ha valaki beszerzi ezt a készüléket, az nem nagyon fog benne csalódni, én csak jót tudok mondani Európa 2011-es legjobb okostelefonjáról (EISA), ami nem mellesleg még GreenHeart is. Szerettem! 🙂

A tesztkészülékért hatalmas köszönet az LWp Kommunikációnak, a Sony Ericsson magyarországi PR ügynökségének!

Related Posts