10 éves a Sony Ericsson!

by jelcstamas

10th

 

A Sony és az egykor 3. legnagyobb mobiltelefon gyártó, az Ericsson 2001 áprilisában jelentette be, hogy egyesítik a mobiltelefonos üzletágukat, ami 10 éve, 2001 októberében történt meg! Az új, akkor még teljesen “érdektelennek” tűnő cégben, azaz a Sony Ericsson-ban 50-50%-ot birtokolt és birtokol a Sony Corporation és a TLM Ericsson.

A gyártónak voltak nehéz pillanatai, soha nem tudott hatalmas eladásokat produkálni a nagy konkurensekhez viszonyítva, de egy biztos: rengetegszer sikerült felforgatniuk a mobiltelefonok világát. Ha valakitől megkérdezted 2002-ben, hogy melyik gyártó gyártott kamerás telefont, akkor a válasz egyértelmű volt: a Sony Ericsson! Ha a telefonos zenehallgatásra gondolunk, akkor az embereknek mi jut eszébe először? Nem szeretnék gonosz lenni, de senki nem az XpressMusic-ot emlegetné, hanem Walkman. A mobilos fényképezésben is sokat tett le az asztalra a Sony Ericsson, szerintem elég ha annyit mondok, hogy K750, K790, K800, sajnos volt 1-2 mellényúlás, pl: K850, Satio, de az melyik gyártónak nem volt !?

A gyártót már sokszor temették, de mindig sikerült felállnia, és ha jobban belegondol mindenki, akkor minden évben alkottak valami olyat, amitől hetekig hangosak voltak a mobilos oldalak, amit más gyártók készülékei irigykedve nézhettek. A Sony Ericsson nem a legnagyobb gyártó, de bizony sokan vannak, akik imádják a márkát, mert van a készülékeiben valami megfoghatatlanul szerethető. Igen! Vannak izmosabb készülékek a konkurenciánál, vannak nagyobb darabszámban értékesített modellek, de azokra nincs ráírva, hogy Sony Ericsson, és valahogy ridegebbek is, valamint lényegesen felejthetőbbek, hiszen ha a kultikus mobiltelefonokat vesszük górcső alá, akkor bizony a listában nem 1-2 Sony Ericsson található.

Én (mi) szurkolunk, és extra boldog születésnapot Sony Ericsson! 😀

Related Posts