Jön az Android alapú Cyber-shot nagyágyú?

7

Talán sokan régóta várnak már egy új Cyber-shot készülékre, hiszen a C905 óta nem jelent meg ilyen márkajelzéssel ellátott mobil, kivéve néhány japán piacra készült nagyágyút.

A homályos kémfotók alapján úgy néz ki, hogy már prototípus státuszban van a Sony Ericsson vadonatúj érintőképernyős, Androidos Cyber-shot nagyágyúja. A képeken látható készüléken a kijelző alatt Cyber-shot logót vélhetünk felfedezni, valamint a jellegzetes gombtrió jelenléte ad bizonyítékot arra, hogy Android alapú eszközről van szó. A külső dizájnt tekintve kevésbé egyedire, de meglehetősen szépre sikeredett.

A rejtélyes újdonságról egyenlőre semmit nem tudni, de feltételezzük, hogy tudása legalább az Xperia arc szintjén lesz, valamint kameramobil mivolta révén bizonyára lesz benne Xenon vaku, és a kamera megapixel száma is feljebb ugrik a megszokottnál.

Kíváncsian várjuk!

Forrás: Xperia Blog

Megosztás
 • Hát ha tippelnem kellene a kamerára, akkor a Japán S006 Cyber-Shot 16 megapixeles Exmor R mobile CMOS modulját kapja meg a kicsike! 🙂

 • Ha Cybershot és fényképezés, akkor nagyobb érzékelő és smart zoomos video kéne, hogy kiemelkedjen a többiek közül… Ilyen kis érzékelőbe kár 16 Mp-t belesajtolni. Sajna még mindig az N8 a legjobb ilyen téren…

 • @Orni: Ha azt vesszük alapul, hogy mi áll a Sony Ericsson rendelkezésére, ami kiemeli ezt a készüléket az Xperia arc, neo vonal tudásából, akkor csak ez a lehetőség áll, legalábbis szerintem.

 • Na de miért nem csinálnak valami kiemelkedőt? Mögöttük áll egy olyan cég, ami már mindenhol bizonyított és egy Nokiának jobb a kamerája :S Lehet növelni a pixelszámot, de attól még nem lesz jobb a képminőség… Kellene egy húzómodell.
  Mondjuk nekem mind1 az én következőm valószínű mango lesz 🙂 az számomra a tökéletes 🙂

 • A Nokia “megengedhette” magának, hogy olyan husi telefont alkosson.
  Ennyi.
  🙂

 • a 16MP-es exmor képérzékelő nagyobb mint a 8MP-es ami pl. a neo-ban van. kb. akkora mint ami egy ultrakompakt, kompakt fényképezőgépben van ( bár még igyis nagyobb a képpontmérete a 8MP-es érzékelőnek ). a nokia N8 jó, és közepes fényviszonyokban részletgazdagabb képet tud, de gyenge fényviszonyok mellett jobb a sony-féle exmor ( a neo-nál, arc-nál iso4000-ig használható a fényérzékenység f2.4-es fényerejű lencse mellett, a nokia N8 max. iso800-at tud használni f2.8-as lencse mellett ( az f2.4 másfélszer több fényt enged be, mint az f2.8 ! )

 • Igen, ez papíron jól hangzik, de a gyakorlatban nem akkora durranás ahogy láttam… Olyan mintha a Sony direkt nem akarna konkurenciát a fényképezőgépeinek… A smart zoom hiánya videófelvétel közben meg gondolom csak szoftveres hiányosság, ami elég dühítő…
  Na de a lényeg, hogy az átlagember megvegye, abból van a bevétel 🙂 Remélem nem adják el a kínaiaknak a céget, sajnálnám…