A Sony Ericsson nem tervezi új Symbianos készülék kiadását

3

A Businessweek állítása szerint tegnap azt az információt kapták Aldo Liguoritól, a Sony Ericsson londoni szóvivőjétől, mely szerint a gyártó nem tervez több készüléket kiadni, mely a Symbian Foundation szabványát, illetve operációs rendszerét használja. Ettől függetlenül a Sony Ericsson továbbra is a Symbian Foundation tagja kíván maradni – állítja Liguori.

Még júliusban nyilatkozta a gyártó egyik vezérigazgatója, hogy jelentős lépéseket tettek az Android platform felé, ugyanakkor hozzátették azt is, hogy a Symbianos Vivaz nagyon sikeresen teljesít. Liguori azt is kijelentette tegnap, hogy ezentúl sem csak androidos telefonokat értékesít majd a Sony Ericsson, azonban egy fontos platform lesz az Android számukra.

  • HI! ha nem csak androidos telókat értékesít majd, de symbiant nem gyárt, akk mellette maradnak a régi sony ericssonok, vagy lesz vmi új?

  • Gondolom mindenképpen megmarad a saját platformja is és azt is fejlesztgetik idővel. Elképzelhető, hogy majd Windows Phone készülékek is érkeznek.

  • Symbian^3 az nem kell, de ^4 jöhetne.

    Ha meg az Android fontos náluk, remélem, hogy frissítik az X10-eket 2.2-re.