Sony Ericsson Vivaz Pro – Bevezető

by pappfer

Sony Ericsson Vivaz Pro

Arról már többször volt szó, hogy van nálam egy Sony Ericsson Vivaz Pro tesztkészülék, amiről szépen sorban mindent meg fogok írni, legalábbis megpróbálok mindenre kitérni a lehetőségekhez mérten!

Lassan 4 napja van nálam és eddig két bosszantó hibája van, amiből egyet úgy látszik az idő és egy szoftverfrissítés megold – tudom, ez így ködös, de ezekre a problémákra csak később térnék ki. Mindezek ellenére az első benyomások számomra pozitívak, méghozzá nagyon is.

Számomra egy mobiltelefonban a legfontosabb (természetesen az elvárható dolgokon felül) hogyha szükséges lekösse a figyelmem, nos ez a Vivaz Pro-nak túlzottan is sikerül, ugyanis akkor is a kezemhez van nőve mikor nem szükséges és lenne fontosabb dolgom is! Valahol ez megmagyarázhatatlan, sokan csodálkoznak rajta mikor egy telefonért meg vagyok bolondulva, most sem lehetett bírni velem a csomag érkezte előtti 3 napban. 🙂

Többször volt már a kezemben érintőkijelzős Symbian alapú készülék, de huzamosabb időre csak a UIQ alapúak közül, konkrétan a Sony Ericsson P990 és az M600, tehát sokszor előfordulhat, hogy akaratlanul is ezekhez a készülékekhez fogom hasonlítani a Vivaz Pro-t, főleg, hogy én részemről imádtam a UIQ alapú Sony Ericsson készülékeket. Az S60 és UIQ fronton pont a tegnapi nap folyamán fedeztem fel egy számomra hatalmas hiányosságot: nincs %-os töltöttségi szint kijelzés. A szokásos Sony Ericsson készülékeknél ha megnyomod valamelyik hangerő szabályozó gombot akkor kiírja a telefonállapotot, míg a UIQ készülékeknél elég volt rábökni az akkumlátor logójára és ki is írta. Lehet, hogy ez apróság, de a Sony Ericsson készülékekhez szokott embereknek hiányozhat, ezért mindenképpen fontosnak tartom a megemlítését.

Related Posts