Új kijelző a Sony-tól és a Sony Ericsson-tól!

by jelcstamas

photo1

A Sony Computer Science Laboratories, azaz a Sony CSL Inc kifejlesztett egy új kijelzőt, ami képes az érintés visszajelzésére, de nem rezgéssel, vagy eddig ismert módszerekkel, hanem valóban kitapinthatóvá válnak a részletek. Példának okáért ez jól jöhet virtuális billentyűzeteknél, ahol ezentúl kitapinthatóak lesznek a betűk, ezzel segítve a kezelést.

photo2

Az eddig ismert kapacitív és rezisztív érintőpanelek csak X és Y tengelyen érzékelték az érintést, az új kijelzőn azonban már megjelent a Z tengely is.

A forrás információi szerint az új technológia legelőször egy Sony Ericsson készülékben fog debütálni. A Sony CSL azt nyilatkozta, hogy szeretnék ezt az új kijelzőt minél hamarabb mobiltelefonban használni. Természetesen még pontos információk nincsenek arról  bizonyos készülékről, hiszen ez még a jövő zenéje.

A legnagyobb még megoldásra váró probléma a nagy meghajtó feszültség, ami jelenleg még 300V.

Mindenesetre én várom a megoldást, hiszen létjogosultság lenne, ráadásul ezt a megoldást nem csak mobiltelefonoknál tudnám elképzelni, hiszen egy hasonló technológiában rengeteg lehetőség rejlik, csak ki kell őket aknázni.

Forrás: Tech-On

Related Posts